Neljännet koronarokotukset käyntiin 80 vuotta täyttäneille 6. huhtikuuta Raahessa - naapurikunnissa aloitetaan seuraavalla viikolla

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä aloittaa neljänsien koronarokotusten antamisen. Rokotteelle pääsee ilman ajanvarausta keskiviikkona 6.4. alkaen NeuvoRassissa. Rokotuspäivinä saa tietysti myös rokotusohjelman aiempia rokotteita ensimmäisestä koronarokotteesta alkaen.

Ensimmäisessä vaiheessa neljänsiä koronarokotteita annetaan 80 vuotta täyttäneille ja iäkkäiden hoivakodeissa asuville THL:n suositusten mukaisesti. Neljänsillä annoksilla pyritään tehostamaan heidän suojaansa vakavaa, sairaalahoitoista tautia vastaan sekä ennen kaikkea vähentämään iäkkäiden koronasta johtuvia kuolemia.

Iäkkäiden hoivakodeissa neljänsiä annoksia suositellaan kaikille ilman varsinaista alaikärajaa. Neljättä annosta ei kuitenkaan katsota tarpeelliseksi esimerkiksi kehitysvammaisten hoivakodeissa asuville nuoremmille henkilöille, vaan suositus koskee nimenomaan iäkkäitä.

80 vuotta täyttäneille ja iäkkäiden hoivakodeissa asuville neljäs annos voidaan antaa, kun kolmannesta rokotteesta on kulunut 3 kuukautta. Jos 80 vuotta täyttänyt tai iäkkäiden hoivakodissa asuva on saanut kolme rokoteannosta ja sen lisäksi sairastanut koronavirustaudin, hän ei toistaiseksi tarvitse neljättä rokoteannosta.

Kaksi rokoteannosta saaneelle koronataudin sairastaneelle 80 vuotta täyttäneelle tai iäkkäiden hoivakodissa asuvalle suositellaan kolmatta annosta, kun 3 kuukautta sairastetusta taudista tai edellisestä rokoteannoksesta on kulunut sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin.

Pyhäjoella Siikajoella ja Vihannissa neljättä koronarokotetta annetaan 80 vuotta täyttäneille seuraavasti:

13.4. Pyhäjoki, Palvelukeskus Jokikartanon kerhohuone

13.4. Ruukki, terveysasema

14.4. Vihanti, terveysasema

Rokotukselle pääsee ajanvarauksella. Puhelimitse: Pyhäjoki 08 849 4560, Siikajoki 08 849 4612, Vihanti 08 849 5086 ma-pe klo 10-15 tai nettiajanvaraus: www.ras.fi/nettiajanvaraus tai www.nettirassi.fi.
 

Tiedotetta päivitetty 30.3. kello 10.10. Lisätty Pyhäjoen, Ruukin ja Vihannin tulevat neljännet rokotukset.