Ei auttanut, vaan itkuksi meni ­– ”olette kaikki aivan ihania”

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä on iso työllistäjä, joten väkeä tulee ja menee tasaisin väliajoin. Torstaina sairaalan fysioterapian työntekijöiden keskuudessa vietettiin haikeansuloista poikkeuspäivää.

Vuodesta 1979 talossa työskennellyt kuntohoitaja ja apuvälinevastaava Tuula Mononen yllätettiin työkavereiden tanssiesityksellä, ja kuten odottaa sopii, esitys meni päivänsankarin tunteisiin.

”Itkuksi meni, ei voinut mitään. Olette aivan ihania kaikki”. En osaa oikein muuta sanoa kuin kiitos, eläkkeelle siirtyvä Mononen kommentoi.

Mononen valmistui ammattiinsa 30. toukokuuta 1979 ja jo seuraavana päivänä hän astui Raahen sairaalan palvelukseen.

”Vuodet ovat olleet antoisia. Hirveän monenlaista olen nähnyt ja kokenut. Isoja muutoksia koettu 40 vuoden aikana, kun miettii koko sairaalan kaarta. Kaiken kaikkiaan positiivilla mielin lähden, mutta jään myös kaipaamaan.

Fysioterapian työntekijöiden keskuudessa vallitseva henki vaikuttaa sivusta seuraajan silmin poikkeuksellisen hyvältä, eikä Mononen ole suinkaan eri mieltä.

”Vuosien varrella työkaverit ovat vaihtuneet. Osa ollut pitempään, osa porukasta on uutta, mutta aina on ollut hyvä porukka.”

Vaikka vapaa-aika lisääntyy työelämän päättymisen jälkeen, tekemistä Mononen keksii varmasti.

”Lähipäivinä syntymässä lapsenlapsi ja tekemistä piisaa. Käsitöitä, liikkumista ja uskon, että keksin vielä muutakin tekemistä.”

Eläkejuhlan taiteellisesta tanssiosuudesta vastasi Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän fysioterapian työntekijät. Tanssijoita oli Pitkänkarin kentälle saapunut Raahesta, Siikajoelta, Pyhäjoelta ja Vihannista. ”Melkein koko porukka on paikalla. Tanssiminen on meille yhdenlainen perinne. Välillä tanssimme ihan aamukahvin yhteydessä. Siinä pidetään yllä samalla naisvoimisteluperinnettä”, näytöksen koreografiasta vastannut Anne Laukka kertoo.

Laukka antaa tunnustusta tanssiporukalle nopeasta oppimisesta, sillä jokainen omaksui esityksen liikeradat vaivatta.

”Kaikki ovat hyviä oppimaan ja porukka on liikunnallista. Vähän on joskus vitsailtu, että pitäisiköhän meidän lähteä vähän isommalle stagelle esiitymään”, Laukka heittää.

Katso Tuulan työkavereiden tanssiesitys

Fysioterapian työkaverit järjestivät Tuula Monoselle ikimuistoisen työpäivän.