40 vuotta vierähtänyt kuin siivillä – palveluvuosijuhlassa juhlittiin kymppien täyttymistä

Kipinä kodinhoitajan urasta tuli toiselta kodinhoitajalta. Nyt takana on 40 vuotta kyseistä työtä, eikä koskaan ole tarvinnut katua. Näin kertoo Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän palveluvuosijuhlassa 40 vuoden työurasta tunnustuksen saanut Anita Hämeenkorpi, ja vuodet ovat vierineet vauhdikkaasti.

”Paikat ovat vaihtuneet, on menty perhetyöstä vanhusten pariin ja niin edelleen, mutta 1. kesäkuuta tulee 40 vuotta täyteen. Kyllähän se tuntuu uskomattomalta, Hämeenkorpi kertoo.

Mutta selvitetäänpä nyt kuitenkin se tilanne, kuinka toinen kodinhoitaja toimi innoittajana samalle alalle.

”Kun olin lapsi, meillä oli iso perhe ja siellä kävi kodinhoitaja auttamassa äitiäni ja meidän perhettä. Minusta oli aivan ihanaa aina kun hän tuli ja kun hän lähti pois, alkoi melkeinpä itkettää. Hän oli sydämellinen ihminen, joka aina tuli avuksi”, Hämeenkorpi kertoo.

Koulusta päästyään Anita joutui odottamaan kaksi vuotta, ennen kuin hänet kelpuutettiin ikänsä puolesta kodinhoitajaksi valmistavaan kouluun. Alaikäraja oli 18 vuotta ja opiskelu vei kaksi vuotta.

”Kun valmistuin, tulin Raahen kaupungille töihin ja siitä lähtien olen ollut koko ajan virassa. Hilkka Muhonen oli ensimmäinen esimieheni, mutta sen jälkeen esimies on vaihtunutkin useamman kerran.”

Hämeenkorpi kertoo jäävänsä eläkkeelle pian ja keskittyä jatkossa lastenlasten kanssa olemiseen, askarteluun ja kaikkeen mitä elämä tuo tullessaan.

Tänä vuonna Hämeenkorpi on ainut Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän työntekijä, jolle tulee 40 vuoden ura täyteen. Palveluvuosijuhlassa palkittiin hänen lisäksi useampi työntekijä joko 30:n tai 20:n vuoden työurasta. Valtaosa pyöreitä työvuosia saaneista ei valitettavasti päässyt paikalle.

30 vuotta palvelleet: erikoislääkäri Anne Holma, kiinteistöpäällikkö Pekka Kastell, sairaanhoitaja Outi Hautala, sairaanhoitaja Anne Korpela.

20 vuotta palvelleet: vammaisohjaaja Irina Siuvatti, terveyskeskushammaslääkäri Johanna Palviainen, vammaispalveluohjaaja Annikki Haaranen, hammashoitaja Tarja Kylmälä, sairaanhoitaja Elisa Vetoniemi, sairaanhoitaja Ulla-Marjaana Rajaniemi, sairaanhoitaja Anneli Maunuslahti, sairaanhoitaja Pirjo Pehkonen, lähihoitaja Ulla Impola, lähihoitaja Ritva Kylmäoja, sairaanhoitaja Niina Storlöpare, lähihoitaja Anne Saarela, terveyskeskuslääkäri Anne Pyhtilä, sairaanhoitaja Niina Ranta, sairaanhoitaja Marika Leinonen, sairaanhoitaja Riitta Kiviharju, laitoshuoltaja Birgitta Alatainio.

Maanantaina kukitettavaksi pääsi useampi työntekijä, mutta moni ei päässyt paikalle. Takana vasemmalta Ulla-Marjaana Rajaniemi, Niina Ranta, Niina Storlöpare ja Birgitta Alatainio. Edessä Irina Siuvatti, Pirjo Pehkonen ja Anita Hämeenkorpi.