Raahessa alkaa tammikuussa lähihoitajakoulutus

Koulutuskeskus JEDU Oulainen aloittaa lähihoitajakoulutuksen Raahessa tammikuussa. Koulutus järjestetään Koulutuskeskus Brahen tiloissa Tervahovinkadulla.

Tarjolle tulee vähintään 12 oppisopimuspaikkaa, ja koulutus järjestetään yhteistyössä Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän ja alueen yksityisten palveluntuottajien kanssa.

Lähihoitajakoulutukseen hakeutuville järjestetään soveltuvuuskoe, jonka avulla arvioidaan hakijan soveltuvuutta ja kiinnostusta alalle. Soveltuvuuskoe sisältää haastattelun ja matemaattisia tehtäviä. Haku koulutukseen on avoin kaikille.

Koulutus kestää vuodesta kahteen ja puoleen vuoteen riippuen tutkinnosta. Hoiva-avustajaksi valmistuu vuodessa. Koko sosiaali- ja terveysalan perustutkinto lähihoitajaksi kestää 2-2,5 vuotta.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa tunnustetaan opiskelija aiempi osaaminen. Näin selvitetään, millaista osaamista opiskelija tarvitsee ja miten sitä hankitaan eri oppimisympäristöissä, kuten kuntayhtymän tai yksityisten palveluntuottajien yksiköissä.

Lähihoitajakoulutus järjestetään alan työvoimapulan vuoksi. Esimerkiksi Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymässä on tällä hetkellä noin 20 lähihoitajan tarve.

Koulutus alkaa 28. tammikuuta 2022. Haku on käynnissä ja se päättyy 7. tammikuuta. Haastattelu ja soveltuvuusarviointi pidetään Raahessa 14. tammikuuta.

 

Lisää verkossa: www.jedu.fi

Linkki hakemukseen . Klikkaa linkin takana aukeavalla sivulla oikealla ylhäällä sanaa "Raahe"