Raahen sairaanhoitajakoulutukseen yli 200 hakijaa – ensisijaisia hakijoita 117

Raahen sairaanhoitajakoulutuksen hakuaika päättyi viime viikolla ja hakijamäärä koulutukseen ylitti kaikki odotukset. Kaiken kaikkiaan koulutukseen haki 207 henkilöä, joista ensisijaisia hakijoita oli 117.

Koulutus järjestetään Raahessa ja sen tuottaa Kajaanin ammattikorkeakoulu yhteistyössä hyvinvointikuntayhtymän, Raahen kaupungin ja Koulutuskuntayhtymä Brahen kanssa.

Syksyllä Raahessa alkavan sairaanhoitajakoulutuksen opetusluokka on Raahen sairaalan neuvotteluhuone, jonka välittömässä läheisyydessä on sairaalan osasto ykkösen tilat, jotka ovat näillä näkymin koulutuksen käytössä.

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän hoitotyön johtaja Minna Alatalo oli arvatenkin hyvillään kaikesta kiinnostuksesta alkavaa koulutusta kohtaan.

”Tosi hyvät fiilikset ja hakijamäärä kertoo sairaanhoitajan työn houkuttelevuudesta sekä meistäkin alan työnantajana. Tästä saadaan hyvä startti jatkoa ajatellen kouluttaa hoitotyön ammattilaisia Raahessa”, Alatalo iloitsee.

Koska koulutukseen otetaan vain 30 oppilasta ja alueellinen hoitajatarve on suuri, heräsi Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän sisällä ajatus, voisiko sisään otettavien opiskelijoiden määrää kasvattaa.

”Nyt voisi oikeastaan olla hyvä tarkastella yhteistyökumppaneiden kanssa mahdollisuutta aloittaa kaksi opetusryhmää. Hoitajia tarvitaan ja kiinnostus on tällä tasolla, niin mielestäni asiaa täytyy pohtia vakavasti”, kommentoi kuntayhtymän johtaja Marjukka Manninen.

Sairaanhoitajan ammattia arvostetaan edelleen. Tämä näkyy muun muassa Banksyn supersankarihoitajateoksessa ja Raahen sairaanhoitajakoulutuksen suuressa suosiossa.